Gårdagens middag med kungen!

Hej, 

Gårdagen var en riktigt speciell dag som jag kommer att komma ihåg för alltid. Dagen började i vanlig ordning där jag tränade på banan, jobbade med företaget och träffade min underbara syster och Jonas för lunch! Efter det åkte jag hem för att börja förbereda mig inför kvällen, fixade naglar, sminkade och så kom min syster för att fixa mitt hår. Hennes hemmagjorda lockar är jättefina så jag ville absolut ha Lollos hjälp : D 

Medans vi fixade och trixade var det samtidigt bombhot i Karlstad pga Kungen och Drottningens besök. Det är ju helt sjukt att någon måste ställa till med sånt trams, även om vi inte får negligera ett hot, man vet ju aldrig vad människor kan vara kapabla till. Så i vilket fall kändes det lite knepigt att gå till den platsen där middagen skulle hållas som hade varit hotad under dagen, något sådant har jag aldrig varit med om förut. Men vågade Kungen och Drottningen som är så rutinerade pallra sig dit så vågar väl jag med! : ) 

Middagen började 18.45 och jag såg till att komma dit i god tid för att inte vara sen, det var då jag började bli lite nervös för vad vi skulle säga när vi hälsar på kungaparet, det är ju också något nytt och det kan ju vara trevligt om jag känner att jag har koll på vett och etikett. Som tur var fick vi information vid förminglet, man skulle säga - God kväll, ers Majestät! Oj,oj,oj det känns lite speciellt. Jag har alltid haft ett synsätt att jag behandlar varje enskild människa likvärdigt och har haft svårt för om jag måste nia, säga titeln inför varje mening/fråga och började fundera lite smått på detta när jag stod vid förminglet. Men jag hann inte fundera länge, tills det kom fram en kvinna till mig, ...... - Caroline, vet du vart du sitter?
I magen slog det en volt, Nej!, jag sitter väl inte där! Tittar på henne medans hon visar ett papper med bordsplacering. Jo mycket riktigt, jag sitter vid Kungens bord, och jo mycket riktigt, jag sitter brevid Kungen!!!! Mina tankar började spinna runt och försöker frenetiskt förbereda mig på att nia, titla och prata enligt vett och etikett. Men snälla nån, han är ju så rutinerad att om jag säger fel eller använder namn, då räddar han nog upp det : )

Kvällen var jättetrevlig och vi alla samtalade över bordet, alla fick berätta vem de var, vad de höll på med och Kungen tog en del i varje samtalsämne vilket var jättekul! Jag fixade språket hyffsat bra och måste säga att det var en mycket speciell känsla att titla någon när man talar med denne....lite roligt var det med tanke på att det var självaste Kungen jag satt och pratade med.  

Jag har en historia som jag fick chansen att berätta för både Kungen och Drottningen, som de uppskattade att höra. För ett halvår sedan så var jag hos min pojkvän Christoph, han bor i Heidelberg i tyskland och en dag ville min älskling köpa en ros till mig. Så vi gick till en blomsterhandel, och i hörnet så får jag syn på massa bilder på kungafamiljen, medaljer från dem och souvenier från sverige. Jag säger, - Jag är svensk, vad är det där du har i hörnet? - Jo, sa han, jag var den som dekorerade kyrkan åt Viktoria och Daniel på brölloppet, och så sköter jag om Drottning Silvias föräldrars gravar. Familjen kommer från Heidelberg och detta tyckte jag var en så rolig historia som jag fick möjlighet att berätta för dem. När Drottning Silvia skulle gå så log hon mot mig och sa, - du måste hälsa floristen och Heidelberg! 

Tack för en fantastisk kväll!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-