Ta det lugnt farsgubbe !

Hej, 

 

Jag vill dela med mig utav en berättelse från mitt liv...som kan ge lite eftertanke,

 

I förrgår när jag gick till ICA för att handla lite mat passerade jag förbi en man som satt på en stol lite förnöjt inne i affären. När jag gick förbi med kryckor och ett ben såg han allt mer chockad ut och stirrade på mig. Jag kunde gissa att hans tanke var, -men, funkar det att ha ett ben!

Då jag glömde något borta i brödhyllan passerade jag honom ytterligare en gång och hans haka nådde nästan golvet. Hela munnen var vidöppen och från ögonen kom ett tomt stirrande. 

 

Så när jag står och väljer bröd ser jag honom i ett försök att resa sig från stolen, sakta går det, centimetrar i taget, slow motion. 

Oj, han ser rejält skraltig ut.

Så kom han upp från stolen, på skakiga svaga ben tar han sina första steg i riktning mot mig, det går nästan ännu saktare än när han reste sig från stolen. 

Oj, oj, oj det där ser inte lätt ut tänker jag. 

 

Så kommer han fram till mig, tittar uppifrån och ner.

- Oj vad jag tycker synd om dig som bara har ett ben, utbrister han. 

 

Ta det lite lugnt farsgubbe, OM du vet vad har farsgubben, OM du visste att jag aldrig varit lyckligare, OM du visste att jag är otroligt tacksam, OM du visste att jag hittat mitt livs kärlek, OM du visste att mina erfarenheter är värda guld för mig, 

då skulle du aldrig ha sagt vad du just sa. 

Det tänkte jag medan jag tittade på den skraltiga mannen som fick hålla sig i brödhyllan för att inte ramla omkull, det var uppenbart att han led av smärta. Vad jag tycker synd om dig var min nästa tanke. 

 

När en fördom slungas mot en så, då kunde jag inget annat göra än att le tillbaka, ett vänligt leende, som förhoppningsvis fick honom att förstå, förstå innebörden, den fina innebörden, i livet, att jag faktiskt lever lyckligare än någonsin. 

- Ha en bra dag

 

Måste det vi förlorat vara synonymt med hur vi "ska" känna oss?

Kan det inte vara det bästa som har hänt?

 

Varför inte? : D 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-