Pulsdilemma !

Hej!, 

 

Jag har haft ett riktigt pulsdilemma!, då pratar jag om gymmet och konditionsträning. 

Det är något jag alltid älskat att göra och funnit väldigt behövligt i min golfsatsning samt i vardagliga livet. Jag trivs med en bra kondition och att känna att jag orkar allt jag vill göra i mitt aktiva liv. Men mitt lilla dilemma är att jag inte riktigt hittat hundra procent rätt i konditionsträningen sedan förra året. Allt som jag vill funkar att göra, cykel, cross-training, armcykel, rodd, kanot, längdskidor m.m.... Men då jag vill köra ganska länge, dels för att det är skönt att köra på men samtidigt så älskar jag att riktigt ta ut mig, så att jag blir helt slut! : ), det har inte riktigt fungerat pga att min lilla fot blir så trött. Kanske låter konstigt att säga så men jag har upptäckt tusen olika muskler i foten! Hur mycket de jobbar i varje övning, åt olika håll och för olika funktioner, det är verkligen en hel vetenskap som pågår samtidigt som vi gör något, och bara det i en liten fot! 

Det är ganska tröttande när jag måste hoppa ner från maskinen (eller vad jag nu gör) för att några muskler i foten skriker, - vi krampar och är trötta! 

 

Men ni som läst bloggen kanske förstår att detta är något jag INTE accepterar! : D !!

Nej, nej, nej, vad ska få stoppa mig från det jag älskar?, det finns ingenting som kan det. Så jag har kommit fram till den bästa kombinationen när det gäller just konditionsträning!!, jag börjar köra 10 min cross-training, en bra uppvärmning som avslutas med ganska mycket motstånd. Vid detta lagret är foten ganska mör!, därför går jag på armcykel med relativt mycket motstånd och fart i 10 min. Här ska armarna bränna!, och pulsen höjjas ganska rejält. Efter armcykeln är det dags för hela kroppen att få sig en genomkörare, rodd står på schemat. 10 min med mycket precision för rörelsen, inte så mycket motstånd då jag vill fokusera på explosiviteten i rörelsen och få en bra fart hela 10 min. Efter detta 30min konditionspass känner jag mig så nöjd och glad, jiiipiii!!!

 

Ha en bra dag!

 

Kram Carro 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-