Eftertänksamhet

Berättelse ur livet...

 

"Jag gick tidigare idag till sportaffären för att köpa sportsockar, de skulle vara blå, de hade jag bestämt mig för. Tankarna virvlade innan jag steg in i butiken, jag tänkte på tävlingen i helgen, hur roligt det ska bli och hur taggad jag är. Med de tankarna i tanken steg jag in i butiken, och möttes utav en vägg, en vägg ur mitt förflutna..

 

Den var fylld med klubbor, bollar, i olika färger, längder, material, in i mellan klubborna trängdes sockar, grepplindar, pannband och svettband. Det hela gick rakt in i hjärtat. Jag vet inte vad det är med hösten, mörkret och de gula löven, de påminner mig varje år om vad jag tidigare gjorde vid den här tiden. Den tiden då jag med en sådan entusiasm gick till sporthallen för att kämpa mig igenom ännu ett stenhårt pass, där både svett och tårar trängdes, där konditionen sattes på prov, skott tränades högt och lågt, precison, spelträning...ja jag pratar om innebandy. En sport jag tidigare utövat, väldigt flitigt, en sport jag tidigare spelat, prioriterat och älskat. Innan jag valde att satsa på golfen konkurrerade de två sporterna om min uppmärksamhet, det var ett svårt val att välja golfen till en början, det betydde ett slut med innebandyn. 

 

För en sekund förflyttades jag till sporthallens turkosa golv och mindes alla vinster, förluster och allt slit. Hur laget tagit guld i en straffläggning i en cup för 16-åringar, hur det kändes när jag gjorde min första hattrick, hur det kändes när jag fick en tackling, hur det kändes ännu bättre att tacklas tillbaka, hur jag spelade SM med värmlandslaget, och sedan med östgötalaget under tiden i Åtvidaberg. Vilken tid, vilken rolig och underbar tid, och vilka minnen....

Jag greppade en utav klubborna, tittade lite längtande ner på den och kände suget i mig att göra ett dragskott, som varit en utav mina styrkor, jag måste testa, få se om det känns likadant att göra ett sådant skott.....

- Vill du ha hjälp att köpa klubba?, killen i butiken tittade förhoppningsfullt på mig medan han ställde frågan, hans ögon växte och medan jag mötte hans blick kunde jag se hur mycket han brann för sporten. Jag kunde förstå det, det hade varit min vardag. 

- Nej tack, jag tittar bara, svarade jag. 

Så la jag tillbaka klubban på stället, vände mig om och lämnade butiken...med ett leende."

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-