Intressant!

Hej!, 

 

Jag har varit i Amsterdam i helgen och deltagit i mötet med paralympiska kommiteén, det var riktigt intressant samt mycket information och diskussioner! Vi fick hela bakgrundsbeskrivningen om varför golf inte är med i paralympics och för att göra det hela enkelt, så är det för att "världen" inte samarbetar. Förståelsen för att allt måste ingå i samma "förbund" har inte nått alla länder och det är en utav anledningarna till varför vi inte är med. Tråkigt!

 

Sen upptäckte jag något som jag inte trodde jag skulle få höra. Visste ni att med en protes/hjälpmedel som har samma eller liknande egenskaper som ett "riktigt" ben eller arm har räknas som samma sak. Och det gör att man kan bli klassificerad i paralympics som "Icke funktionshindrad" även om man blivit utav med ett ben eller en arm! Det var sjukt tyckte jag. Man kan alltså vara "för bra" eller "för frisk" för att få ställa upp i paralympics, om man har "rätt" utrustning.....

 

Det gäller att välja sina kompontenter!, som inte får vara för bra, kom ihåg, du måste fortfarande vara "funktionshindrad".....

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-