Educated for life

Hej, 

 

Idag har jag hållt ett föredrag för Spannmålsodlarnas förening i Sverige, det var människor som kom ända från Kristianstad upp till Umeå för att samlas i Karlstad. Årligen har de detta event och i år fick jag var en utav dem som fick gästa och föreläsa. Jag berättade om min livshistoria och min syn på livet, idag blev jag väldigt nöjd med hur mitt föredrag utvecklade sig, jag fick med de bitar som är viktiga för att få ihop historien och göra det till ett bra föredrag. Jag känner att jag utvecklas "learning by doing" och det gillar jag verkligen, för mig funkar praktik bättre för att lära mig hur jag vill ha någonting. 

 

Vad är egentligen utbildning?

Skolan, böcker, - är det ett självklart svar?

Hur ser DU på utbildning?

 

Ordet utbildning är för mig något som är användbart för det vi vill göra i framtiden, kanske låter helt självklart men för mig innefattar detta inte bara den traditionella skolvägen som många hetsar om att man måste gå. Min syn på utbildning för livet har alltid varit densamma, det finns inte bara en väg, det är i alla fall vad jag tror. Varför jag skriver om detta är för att jag idag blev ifrågasatt varför jag inte studerar, min första tanke var att, har jag inte fått utbildning nog under det senaste året?, den livsutbildningen som jag är så tacksam för hade jag aldrig fått genom att läsa i böcker. När jag fick frågan idag kändes det som att den utbildningen inte var lika mycket "värd" som en utbildning man kan trycka på ett papper, det är märkligt hur det kan vara så. Jag tror på att göra det som är rätt för dig själv och att inte döma någons väg förren man själv har samma erfarenheter, det som är svårt i det här är att man aldrig kan leva någon annans liv. Så det enda man kan göra är att ha respekt till att vägen genom livet är olika för alla. 

 

"Ta något bra från någon annan, och gör om det till något ännu bättre för dig"

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-