Tänk efter före

Jag har de senaste dagarna uppmärksammat en het debatt, både i tv och på nätet, om tv-programmet Mot alla odds. Det väcker onekligen känslor hos människor och jag tycker detta är så intressant, just därför att vi ser på saker från HELT olika synvinklar och sätt! Något som känns lite mediokert att säga är att, -vad man än gör här i livet så kommer det alltid finnas någon som inte tycker om det, någon som lägger ner negativ energi och får andra att känna sig otillräckliga/osäkra. Det känns väl kul!?, härligt, nu kör vi ! : D

 

Min teori är att vissa människor gör detta för att deras egen självkänsla är låg, andra är medvetna om vad de gör men de vill skapa konflikt för att tillfredställa sig själva, andra vet helt enkelt inte vad de ska tycka. Jag har märkt att min attityd och inställning ifrågasätts hela tiden, jag tror tyvärr att det kommer förfölja mig hela livet. Den ständiga förklaringen till <em>varför gör då såhär?, har du en fasad?, du vet att när man har varit med om något sånt här då är man....så fortsätter "teorierna"</em> Märkligt att vi ifrågasätter varandra när det egentligen handlar om ett eget val, att det handlar om respekt till andras val, även om man inte delar den. En diskussion är helt okej, där alla kan få dela sina erfarenheter, men varför ifrågasätta och påstå sådant som man blivit lärd är normalt att tycka?, det tycker jag är konstigt.

Jag är väl medveten om att vi alla växer upp i en värld där vi får lära oss hur allt ska vara, vi får lära oss hur vi ska tänka, reagera, vi får lära oss vad som är normalt och vad som inte är normalt. Vi får lära oss vad vi ska ha för kläder osv. Vi får lära oss allt!, och hur mycket bestämmer vi själva?, jag har trott hela livet att jag har bestämt själv men att jag i själva verket bestämt något som jag lärt mig tycka, hur många utav oss ifrågasätter våra val och vår inställning?


Jag har märkt att det är mycket lättare att ifrågasätta andras val än dina egna, just därför att man ibland inte har en aning om varför man gör olika saker. Svaret kan ligga långt tillbaka i vårt "robot-konstruerande" görande/tänkande.

Programmet Mot alla odds tycker jag personligen är ett super-program, det visar så mycket för mig. Det handlar bara om hur man själv ser på programmet. Debatten som pågår om att det är så mycket fokus kring deras funktionshinder osv håller jag inte med om, vem är "perfekt" egentligen? Personligen så finns inte det ordet för mig, alla har sitt lilla handikapp/funktionshinder, det gäller bara att komma ihåg, du ÄR inte ditt ryggproblem, du HAR ett ryggproblem, en jäkla skillnad!


Det är ju underbart med människor som kan bjuda på sig själva och se bortom alla gränser, se bortom det vi alltid lärt oss är begränsat, tänja på gränserna. Det behövs tycker jag : )

 

Ha en bra dag!
Kram Carro

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-