En dag att blicka tillbaka

22 februari

En dag jag minns med skräck,
den tog för 1 år sedan 181 människors liv och var det andra värsta jordskalvet på 80 år i Nya Zeeland.
Det mätte 6.3 på R-skalan.

Jag kan inte förstå att det var ett år sedan idag som jag och syster var med i kaoset, att det var ett år sedan vi tog ett livsavgörande beslut och valde en thai-resturang som räddade vårt liv! Jag lämnade skakningarna i landet men känslorna kommer jag alltid bära med mig, på gott och ont. Jag fick ett nytt perspektiv på livet i och med händelsen samtidigt som jag inte trodde att vi skulle klara oss. Under tiden efter skalvet fick ordet medmänsklighet en ny innebörd för mig och syrran, alla tog hand om varandra. Det fanns inga lagar eller regler om hur saker och ting skulle göras, om någon behövde något, så fick de det. Alla gick in och hjälpte till, det är ett oerhört starkt minne som jag värderar högt.

 

Mina tankar gick idag till de människor som bor i Christchurch, som fortfarande kämpar med att bygga upp den så kallade "spökstaden" som fortfarande finns där för varandra.
Om någon vill ha en mer utförlig beskrivning utav vad som hände så refererar jag till blogginlägget "Vi överlevde det värsta jag har varit med om" i februari förra året, det hittar ni i kalendern här bredvid.

Ta hand om varandra,
Kram Carro

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-