Otrolig helg

Hej!

Jag har kommit hem från en otrolig helg!, så mycket nya kontakter, inspiration, motivation och träning! TACK för det roliga och lärorika lägret Össur. Vi var deltagare från sverige, norge och danmark som var i jönköping nu i helgen. Det var ett läger för alla som har blivit amputerade utav något slag. Syftet?, utbyta erfarenheter, träna och lyssna på intressanta föreläsare! Lägret öppnades med en föreläsning utav Thomas Fogde som pratade om att se möjligheter i allt istället för tvärtom. Fogde var en väldigt framgångsrik utförskidåkare, men pga olycka nu sitter i rullstol. Som han själv säger, - Jag är inte rullstolsbunden, jag är rullstolsburen!, väldigt tänkvärt tycker jag!!

 

Lägret skakade min tillvaro lite extra då man i alla samtal utbytte sina historier. En person berättade att denne haft hjärtstillestånd i över en timme men sedan lyckats överleva med bara en amputation som utgång, en annan blev först påkörd utav en bil - sedan ÖVERkörd men klarat livet mot alla odds, en annan med svår cancer, mc-olyckor, blodförgiftning osv osv. Listan kan göras hur lång som helst.
Ingen historia var den andra lik och jag kunde inte sluta inspireras och bli rörd utav varje enskilds öde. Hur vi människor fungerar i kris-situationer och de situationer som är livshotande är faktiskt otroligt. Vad man sedan inte kan sluta inspireras utav när man hör vad personerna åstadkommit och hur de lever i vardagen, då blir man helt mållös, det kan jag lova. Vad jag aldrig tidigare kanske trodde var möjligt har överträffats den här helgen!! Gränsen för vad som är möjligt flyttas och tänjs varje gång!! Jag har alltid varit så noga med att säga, - det man vill, det kan man!

 

Vi fick under lägret se några klipp utav en dansk kille som förlorade sitt ben när han var 14. Han tävlar nu i 100 & 200m löpning, paralympisk nästa!, Före detta gymnast som gör bättre volter med protes än innan!, han har också fortsatt med snowboardåkning!! TITTA på klippen nedan, det är helt otroligt!!!, jag säger inspiration!!

 

Gymnastik
Snowboard
100 & 200m

 

Kram Carro

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-