Ett oväntat möte

Hej!!

 

Idag har agrafferna tagits...något som jag har gått och vridit mig för ganska länge...nu var dagen kommen.
Jag och Martin kom till sjukhuset på förmiddagen idag och jag var väl preparerad med smärtstillande inför vad som skulle komma...jag fick även byta om till träningkläder då jag började småsvettas redan innan vi satt igång...det hela gör mig så nervös.
När förbandet väl var av väntade ca 40 agraffer som skulle knippas av....
Jag vet precis hur känslan var när jag tog de förra gången...
Jag hörde ett klick, sedan svider det till och smärtan kommer som ett brev på posten....då finns inte ord för hur jag känner smärta, jag skriker och svetten pärlar sig....herregud jag måste ha låg smärttröskel....
Det gick bättre idag, sköterskan var väldigt duktig och "klicket" uppstod endast ca tio gånger.....

 

Men nu är jag av med dem!!!, äntligen!, jag klarade det!

När jag satt utanför vårdcentralen och Martin hämtade bilen kom en man som låste cyklen precis bakom mig.....
- har du brutit benet? (på grov värmländska)
- nej, jag har fått amputera benet
- ojdå...., har du sockersjukan, eller?
- nej, jag fick cancer i benet...
- ofan...(han satte sig vid mig) Då ska jag berätta något för dig, 1991 var jag 35 år och totalt förlamad. Jag var inskriven på sjukhuset i 6 mån tills jag hade druckit upp all lättöl de hade!! Då skickade de ut mig!! :)
Jag gav mig tusan på att jag skulle klara det och det enda jag hade i sikte var vad jag skulle göra när jag blev frisk. Det var det enda jag fokuserade på.
- det är det enda jag tänker på också!!! (jag)
- ja det är helt rätt tänk!!, du ser på mig, jag kan göra allt, åka skidor och köra motocross! Det är några fingrar som inte riktigt hänger med men jag kan göra allt jag vill, så tappa inte den inställningen du har. Du verkar ta allt väldigt bra!

Jag blev så faschinerad av denne man som bara satt ner hos mig och på tre minuter berättade att ingenting är omöjligt!! Vilken kick jag fick, det är inte alla som vågar göra något sådant som han gjorde och fick mig att känna att jag bara ville höra mer. Han vände hela sitt liv! Precis så som jag vill göra! Det fanns så mycket liv i honom.

Senare på eftermiddagen var jag hos sjukgymnasten. Då fick jag känna på en ny kick, fast utav ett annat slag!


När jag stolt och målmedvetet berättade om mina mål i sommar om att spela en tävling sa hon att hon trodde att det kunde bli mycket svårt. Det var ju besvärligt och jobbigt att bli amputerad och vänja sig vid en protes.
Nu fick jag bränsle!, vad jag ska visa henne att hon har fel!! När vi hade tränat sa hon - jäklar vad stark du är....ja du kommer nog att kunna spela golf på ett ben.

Det kändes så jäkla gott!, nu är det slut på alla begränsningar! Kan människor se lite mera möjligheter blir ju vardagen enklare. Jag tror att vi båda drog nytta utav situationen, jag tror hon ändrade uppfattning lite och jag fick extra bränsle, det var en win-win situation! :D


Men om jag hade varit svagare och inte trott på mig själv hade jag aldrig kunnat leva upp till mina drömmar och kanske fått leva ett miserabelt liv. För nu var jag ju dömd till det bara för att jag förlorat ett ben?

Jag får så mycket energi och kraft från alla som försöker begränsa mig eller berätta för mig hur något är. Min aggression fullständigt sprutar och jag vill bara nå mina mål ännu mer. Ja är så glad över att jag har lyckats vända negativa möten till något jätte-positivt!!, för jag kommer nog inte sluta möta negativa påståenden om mig och mitt ben.....

 

Det har verkligen varit en dag av möjligheter!, och jag har tagit ett stort kliv framåt.

 

Kram Carro

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-