En hel dag utav lycka

Hej!

Nu har jag kommit hem!, jag är utskriven och "fri"! Det känns både upp och ner, säkerheten på sjukhuset finns inte riktigt hemma även om jag är trygg här. Nu måste jag möta verkligheten, ta tag i allt efterarbete och möta människor öppet. Inte bara som besök på sjukhuset.

Jag vill verkligen skriva om hur bra min vistelse på sjukhuset har varit. Alla har varit så underbara och omtänksamma om mig. Jag har trivts så bra och haft så roligt, jag trodde inte att man kunde ha det så bra på ett sjukhus. Tack Ortopedeavdelning 30 för allt ni gjort för mig! Jag har fått många fina vänner. När jag var liten och faktiskt ända fram tills nu har jag haft sjukhus-skräck. Min puls har ökat, det har stuckit i hjärtat och jag har mått lite illa när jag har närmat mig ett sjukhus, varit jätterädd. Men nu känns det som att jag hade övervunnit det. Min stick och sprutskräck är också borta!!, för tre dagar sedan tog jag nämligen min första spruta, på mig själv!! : )

Jag har inte pratat så mycket om min träning och hur det har gått. Under de första dagarna var målet att kunna sitta på kanten av sängen och sedan jobba sig upp till att kunna stå på ett ben. Det var ett stort steg för mig och jag blev jättestolt när jag klarade det. När jag hade gjort det fick jag lära mig gå med ett beta-stöd (giraffen som jag kallar det:), och nu går jag obehindrat på kryckor. Längre sträckor tar jag rullstolen eftersom jag fortfarande är ganska trött efter alla läkemedel. Igår hände en fantastiskt sak, jag gick till gymmet (på sjukhuset) för att träna på balans, gå i trappor och lite styrka. Jag kände mig manad efter passet att ta tag i en golfklubba......så ställde jag mig på ett ben, och svingade upp!!! Det kändes så härligt!, nu är jag snart på gång! Jag känner att målet om att spela en tävling i sommar är så nära, det gör mig så glad. : D

Det var väldigt känslomässigt idag när jag skulle skrivas ut. Jag hade bestämt mig för att göra något speciellt för personalen som hade tagit hand om mig så jag, mamma och Martin bjöd på jordgubbstårta!! Det blev jättelyckat och det var så kul att alla i personalen hade tid att komma, min läkare, Anders kom till och med, något jag blev jätteglad för. Men jag tyckte även att de behövde något mer för att komma ihåg mig, något som skulle vara med dem hela tiden, så de fick en lite skyddsängel.

I övrigt har vi bara njutit idag, vi åt lunch i solen, gick en liten promenad och har firat hemgången med jättegod mat. Det har verkligen varit en dag av lycka, jag är väldigt tacksam.

Bilden från gymmet är från igår 12/5, precis en vecka efter ingreppet.

Kramar Carro

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-