Tillbaka upp på springbandet

Hej ! 

 

Nu har jag precis varit på gymmet Health care och kört igång med G-trainer träningen igen! Det är ett löpband som avlastar upp till 80% utav kroppsvikten, det möjliggör alltså att även skadade personer kan upprätthålla sin kondition uta att belasta det skadade benet/knät. På löpbandet idag vägde jag alltså ungefär 25 kg, ca 8 kg mer än första gången jag gjorde detta. Jag gör framsteg! :) medan jag går på bandet är det full fokus på att hålla bäckenet i rak position medan jag kan lägga vikt på protesbenet. Jag tycker att det är riktigt bra träning då jag ser stor förändring hemma när jag går utan kryckor. Jag har börjat med en ny grej för att utveckla min gång ännu mer, det är att verkligen titta och syna när andra går, då bildar jag mig en uppfattning om hur jag gick innan och den mentala bilden kan jag sedan använda mig utan när jag tar mina steg. 

 

Jag och syster gjorde ett test när vi var i irland, först gick jag en sträcka och bara tänkte på hur jag skulle flytta protesen i steget. Lollo filmade och det såg verkligen ut som att jag gick med en protes (haltade lite). Andra sträckan kopplade jag bort att jag hade protesen på mig och fokuserade bara på hur jag vill gå (hur jag gick förut), och det såg redan bättre ut!! Jag rörde mig helt som vanligt och allt bara flöt på, sedan dess kör jag på den mentala träningen för att få det så naturligt som möjligt. Tanken gör verkligen så mycket! 

 

Jag ska se om jag kan ladda upp de olika klippen här på hemsidan! 

 

Ha en bra dag! 

Kram Carro 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • marko » Argi+ !!:  ”hej tycker asså att ARGI+ är ett av de bästa tillskoten som finns, så ni som tän..”

  • Gunnar Samuelsson » Nyhetsmorgon :  ”Första gången jag hörde dig tala var i ett slags sommarprogram som gick för cirk..”

  • Susann Arvidsson » Föredrag i Simrishamn :  ”Tack för att du ger så mycket av dig själv. Du inspirerar och har en härlig fram..”

  • Ylwa » Valpisar! :  ”Underbara valpisar. Nästa säsong kommer jag ha med min egna hund på golfbanan! =”

  • Anders » Grym dag!:  ”Peter Magnusson vet jag inte vem det är. Du är mer kändis än honom!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-